PARDOSELI

DESPRE PARDOSELILE EPOXIDICE

Pardoselile epoxidice sunt suprafețe continue, fără rosturi sau îmbinări, realizate pe bază de rășini epoxidice, adică materiale polimerice în stare lichidă, care se solidifică în urma unei reacții chimice de polimerizare.

Acest tip de pardoseală se bazează pe o combinație de rășini și întăritori. Atunci când se amestecă, rășina și întăritorul reacționează chimic pentru a forma un material plastic rigid.

In spitale, policlinici, cabinete medicale, laboratoare, farmacii sau oriunde igiena este cerinta de baza, tipul de pardoseli epoxidice este cel mai des utilizat, mai ales in ultima vreme. Bineinteles, acestea nu sunt singurele spatii in care se folosesc, pot fi turnate la fel de bine si in birouri, in cladiri comerciale si industriale si, de ce nu, chiar in spatii de locuit.

Pe lângă faptul că rezistă bine la trafic intens și la variații mari de temperatură, aceste pardoseli sunt și termoizolante și hidroizolante, devenind astfel disponibile pentru contactul direct cu alimentele și apa potabilă în cantine, bucătării, băi, celule frigorifice sau oriunde este nevoie de o suprafață impermeabilă și ușor de dezinfectat.

Un alt avantaj este faptul ca pot fi reparate cu usurinta in caz de deteriorare, iar intretinerea lor este foarte facila, fara costuri deosebite. Pe de alta parte, aceste pardoseli epoxidice au o fiabilitate marita, putand fi folosite o perioada indelungata fara sa se observe urme de uzura. Mai mult decat atat, fac parte din categoria pardoselilor calde, iar atingerea lor cu picioarele goale creeaza o senzatie foarte placuta.