Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.
Izolarea termică a peretilor interiori sau exteriori
Pereții exteriori
Prin peretii exteriori ai casei dumneavoastra se pierde o cantitate mare de caldura. O casa medie, pierde aproximativ 25% din caldura prin pereti, izolatia putand duce la economii semnificative de energie. Izolatia peretilor va face ca temperatura din casa ta sa fie constanta mai mult timp. Camerele se racesc mai lent.
Rezultatele se vor vedea in cel mai scurt timp printr-o reducere drastica a facturii de energie ,anual.
Conductivitatea termică
Este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic. Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.
Pereții interiori
Puntiile termice sunt locurile unde izolatia peretelui este intrerupta si provoaca aparitia pierderilor de caldura, care poate duce la tot felul de probleme: cresterea de energie, condensul si mucegaiul. Prin izolarea peretilor, temperatura va ramane constanta in casa ta mai usor .
Peretii interiori pot să aibă eficiență termică prin aplicarea unui strat de 10-15 cm de spumă cu celulă deschisă. Aceasta expandează și umple toate spațiile goale formând o anvelopă termică continuă. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă are proprietăți fonoizolatoare, zgomotul transmis este redus cu până la 70dB.
Aplicarea de spuma poliuretanica este rapida si fara probleme. In situatiile in care alte izolante nu se poatrivesc perfect, spuma poliuretanica este ca un bloc solid continuu. Cavitatea peretilor este umpluta complet, astfel ca efectele secundare neplacute nu pot aparea. Puntiile termice care se obtin in cazul altor izolante nu au nici o sansa in cazul spumei poliuretanice. Acesta este injectat sub presiune, astfel incat chiar si cele mai mici cavitati si fisuri se vor umple.