IZOLATII PERETI EXTERIORI - INTERIORI

Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.

Izolarea termică a peretilor interiori sau exteriori

Infiltrațiile de apă pot trece foarte ușor de orice material care nu are proprietăți hidroizolante. Umezela ajunsă la perete este absorbită și stă în perete creând igrasie. Un strat de spumă poliuretanică cu celulă închisă poate să rezolve această problemă. Acest tip de spumă cu celulă închisă are un coeficient termic de 0,021 W/mK, astfel o grosime mică oferă rezistență termică mare.

Pereții exteriori

Este nevoie de o izolație rezistentă termic și durabilă deoarece aceștia sunt expuși diferențelor de căldură, ploilor și ninsorilor în mod continuu. 8 cm de spumă cu celulă închisă reușeșc să acopere necesarul de rezistență termică pentru pereții exteriori. Este rigidă, dă rezistență structurii și oferă o anvelopă termică cu proprietăți hidroizolante.
Singurul tip de spumă poliuretanică ce se poate aplica la exterior ce are un randament crescut și o durată de viață mare este spuma cu celulă închisă. Grosimile standard aplicate pentru izolarea la exterior a clădirilor sunt de 3 respectiv de 5cm. 5cm de spumă poliuretanică rigidă este grosimea recomandată de noi.
Izolația cu spumă poliuretanică rigidă este rezultatul reacției chimice dintre două componente la temperatură și presiuni ridicate. Chiar dacă se folosesc utilaje profesionale Graco, randamentul reacției nu este tot timpul același.
Aducerea la drept se realizează prin adaugare de tencuială sau de adeziv. Variantele de acoperire a spumei poliuretanice aplicate la exterior sunt: tencuială clasică armată sau plasă cu adeziv ca la polistiren. Se finisează cu vopsea lavabilă de exterior, tencuială acrilică în relief, tencuială decorativă mozaicată etc.
Izolația cu spuma poliuretanica aplicată la exterioriul clădirii este stabilă dimensional în timp. Veți avea același randamnet termic excepțional și peste 20-30 de ani. Singurul inamic al spumei poliuretanice sunt razele UV. Atât timp cât razele solare nu intră în contact direct cu spuma poliuretanică propietățile ei fizice și termice rămân neschimbate în timp.

Prin peretii exteriori ai casei dumneavoastra se pierde o cantitate mare de caldura. O casa medie, pierde aproximativ 25% din caldura prin pereti, izolatia putand duce la economii semnificative de energie. Izolatia peretilor va face ca temperatura din casa ta sa fie constanta mai mult timp. Camerele se racesc mai lent.
Rezultatele se vor vedea in cel mai scurt timp printr-o reducere drastica a facturii de energie ,anual.

Conductivitatea termică

Este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic. Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.

Izolatia din poliuretan ofera cea mai buna alternativa pentru izolarea peretilor, spuma activa umple colturile si se pliaza fara probleme. In locurile unde alte izolante esueaza, spuma poliuretanica izoleaza perfect

Pereții interiori

Puntiile termice sunt locurile unde izolatia peretelui este intrerupta si provoaca aparitia pierderilor de caldura, care poate duce la tot felul de probleme: cresterea de energie, condensul si mucegaiul.  Prin izolarea peretilor, temperatura va ramane constanta in casa ta mai usor .

Peretii interiori pot să aibă eficiență termică prin aplicarea unui strat de 10-15 cm de spumă cu celulă deschisă. Aceasta expandează și umple toate spațiile goale formând o anvelopă termică continuă. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă are proprietăți fonoizolatoare, zgomotul transmis este redus cu până la 70dB.

Aplicarea de spuma poliuretanica este rapida si fara probleme. In situatiile in care alte izolante nu se poatrivesc perfect, spuma poliuretanica este ca un bloc solid continuu.  Cavitatea peretilor este umpluta complet, astfel ca efectele secundare neplacute nu pot aparea. Puntiile termice care se obtin in cazul altor izolante nu au nici o sansa in cazul spumei poliuretanice. Acesta este injectat sub presiune, astfel incat chiar si cele mai mici cavitati si fisuri se vor umple.

IZOLATII PERETI EXTERIORI - INTERIORI

Dacă dorești să afli mai multe informații despre izolația cu spumă poliuretanică, poti intra în legătură cu noi pentru mai multe detalii