TERMOIZOLATII CU SPUMA POLIURETANICA

PENTRU CONSTRUCTII INDUSTRIALE SI REZIDENTIALE

Termoizolatii Acoperis / Pod
Studiile arată că mai mult de 42% din pierderile de energie sunt prin mansardă sau acoperiș. Fie că este vară sau iarnă, între mansardă și exterior există un schimb de căldură care produce disconfort și poate dăuna structurii acoperișului.
Grosimea necesară pentru izolarea acoperișului este de 15 cm pentru spuma cu celulă deschisă și 8 cm pentru spuma cu celula închisă. Spuma este aplicată între grinzi, direct pe astereală sau pe țiglă. Un element foarte important atunci când vorbim de izolație este pelicula continuă, pe care ne asigurăm că fiecare mansardă sau acoperiș o are atunci când executăm izolația cu spumă poliuretanică în orice casă.
Termoizolatii Mansarda / Tavan
Mansarda necesită o izolație eficientă deoarece șarpanta camerei (partea înclinată) are contact direct cu exteriorul și implicit transferul termic se poate realiza mult mai ușor dacă materialul termoizolant nu este de calitate.
Izolaţia mansardei cu spumă poliuretanică asigură o protecţie perfectă, fără îmbinari, suprapuneri sau, cel mai important, fără punţi termice.
Viaţa estimată a spumei poliuretanice rigide într-un mediu toxic de hală industrială este de cca. 50 de ani. Atât timp cât este protejată de razele UV şi de acţiuni mecanice puternice, putem spune că durata de viaţă a termoizolatiei cu spumă poliuretanică cu celulă închisă folosite la izolarea construcţiilor civile o atinge pe cea a imobilului.
Termoizolatii Pereti Exteriori / Interiori
Pereții unei case sunt expuși în mod continuu factorilor din exterior. Fie că vorbim de diferența de căldură, ploaie, ninsoare sau vânt acești factori pot să afecteze în timp pereții casei dacă nu sunt protejați corespunzător.
Pereții exteriori au nevoie de o izolație rezistentă termic și durabilă deoarece aceștia sunt expuși diferențelor de căldură, ploilor și ninsorilor în mod continuu. 8 cm de spumă cu celulă închisă reușeșc să acopere necesarul de rezistență termică pentru pereții exteriori.
Termoizolatii Pardoseli
Atunci când ne dorim încălzire în pardoseală, izolarea pardoselii este un factor important. Fără o izolație eficientă o parte din căldură va fi pierdută și va produce disconfort termic.
Spuma cu celulă închisă este o soluție potrivită pentru izolarea pardoselilor sau a planșeelor. Având un coeficient de transfer termic scăzut (0,021 W/mK), nu este necesară o grosime mare pentru a oferi confortul termic dorit. 8 cm de spumă cu celulă închisă echivalează cu 20 cm de polistiren.
Termoizolatii Fundatii / Subsoluri
In exteriorul cladirii poate fi folosit ca un sistem de vapori combinati si de bariere de aer si este recunoscut ca atare atunci cand este aplicat in conformitate cu standardele Air Barrier Association din America. Poate fi folosit de asemenea la subsolul cladirii pentru izolarea subsolului si a fundatiei.
In cazul fundatiilor, si mai ales in cazul constructiilor fara subsol sau cu subsol neincalzit, influenta pamantului din imediata apropiere a cladirii se simte cel mai puternic, mai ales in timpul sezonului rece. De cele mai multe ori acest lucru se cuantifica in expresia : «trage pardoseala », iar cei mai multi dintre noi se gandesc la amplasarea unui sistem de incalzire in pardoseala.
In realitate, faptul ca fundatiile sunt slab sau deloc protejate din punct de vedere termic, influenteaza microclimatul interior prin scaderea temperaturilor si prin cresterea necesarului de energie pentru a mentine un climat placut.
Termoizolatii Hale
Cand vorbim de hale,infiltrațiile de apă și costurile ridicate de încălzire sau răcire sunt două probleme majore, care pun în pericol siguranța bunurilor depozitate dar și cresc cheltuielile de încălzire sau răcire, întreținere și reparare.
Spuma poliuretanică cu celulă închisă are atât proprietăți termoizolante cât și hidroizolante. Dacă spuma este expusă în mod constant razelor de soare, este necesar un strat de poliuree, o membrană elastică, care protejeză spuma ploiuretanică de razele UV. Chiar și 5 cm de spumă cu celulă închisă oferă o hidroizolație continuă pentru o hală, iar dacă este nevoie și de termoizolare, 8 cm sunt suficienți
Termoizolatii Conducte, Bazine, Rezervoare
IZOSAB executa izolaţii tehnice pentru orice tip de ţevi, conducte, tubulaturi şi cazane dar si izolatii tehnice pentru orice tip de instalaţie sau echipament.
Scopul unei izolaţii tehnice este să sporească randamentul echipamentului sau a instalaţiei, să scadă costurile de energie şi de intreţinere dar în acelaşi timp să marească confortul auditiv în aproprierea echipamentelor prin reducerea de zgomot, şocuri, vibraţii dar şi de a proteja echipamentele si instalaţiile la incediu acolo unde exista acest risc.
Termoizolatii Case Structura Metalica / Lemn
Casele pe structură de lemn /metalică sau casele de cărămidă cu profile pot să aibă eficiență termică prin aplicarea unui strat de 10-15 cm de spumă cu celulă deschisă. Aceasta expandează și umple toate spațiile goale formând o anvelopă termică continuă. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă are proprietăți fonoizolatoare, zgomotul transmis este redus cu până la 70dB.
Spuma poliuretanică, datorită compoziției sale chimice, are proprietăți hidro și termoizolante excelente, cu mult superioare calității vatei minerale. Acest lucru vă va permite nu numai să vă mențineți casa în condiții bune, ci și să economisiți facturile pentru încălzirea acesteia.