SISTEME DE INCALZIRE SI DEGIVRARE

Solutii profesionale pentru locuinte si spatii industriale

Încalzire si Degivrare

ÎNCALZIRE IN PARDOSEALA

Confortul oferit prin operatiunea de incalzire in pardoseala se traduce in primul rand prin uniformizarea caldurii repartizata pe intreaga suprafata. Astfel, prin montarea cablurilor de incalzire, se obtine acelasi nivel de caldura in orice parte a incaperii, operatiunea de incalzire in pardoseala fiind solutia ideala pentru un confort termic sporit. Sursa caldurii vine de jos in sus, prin urmare, acest lucru este resimtit in primul rand la nivelul picioarelor, extremitati care, odata incalzite, asigura o caldura placuta la nivelul intregului corp. Instalatiile electrice pot reprezenta o investitie inteligenta, pe termen lung.

AVANTAJE

 • confort ridicat;
 • lipsa radiatoarelor sau altor sisteme vizibile si care ocupa spatiul din incapere;
 • durata mare de viata (80-100 ani);
 • control independent pe fiecare camera sau sistem smart.

Sisteme de degivrare acoperis pentru prevenirea inghetului

Serviciile de degivrare sunt destinate indepartarii cu succes a straturilor de gheata formate pe diferite suprafete, in timpul iernii. In acest sens, se instaleaza sisteme de degivrare, asemanatoare celor de incalzire in pardoseala, pe suprafetele unde se doreste prevenirea depunerii straturilor de chiciura, gheata sau zapada care, dupa caz, pot reprezenta un real pericol pentru oameni, sau pot ingreuna desfasurarea unor activitati simple. Aceste servicii sunt disponibile pentru degivrare trepte, degivrare acoperis, degivrare rampa auto si degivrare cai de acces si aveti garantia celor mai performante lucrari din domeniu, realizate in conformitate cu cele mai inalte standarde.

AVANTAJE

-problemele legate de alunecare sau derapare pe timpul iernii sunt eliminate
-se creaza zone sigure de acces si trafic (pietonal si auto)
-durata mare de viata
-fara costuri de mentenanta (nu necesita intretinere)
-o solutie sigura: atat din punct de vedere constructiv (cablurile incalzitoare sunt prevazute cu tresa de impamantare) cat si din punct de vedere al utilizarii (se creaza zone sigure pentru cetateni)
-sisteme inteligente de control, cu optiuni de alarma, care reduc la minim costurile privind energia electrica. Aceste sisteme citesc atat temperatura exterioara cat si umiditatea, un aspect foarte important pentru aplicatiile de exterior.
În cazul degivrării acoperișurilor și jgheaburilor, se utilizează cabluri încălzitoare electrice iar temperatura este setată manual sau automat prin intermediul unui termostat. Serviciile de degivrare trotuar si degivrare trepte sunt recomandate pentru a evita complet riscul accidentarii in timpul iernii.
Cablurile se fixeaza pe acoperiș sau pe jgheaburi, precum si în locurile unde există pericolul formării gheții sau zăpezii, cu ajutorul unor cleme de fixare. Cablurile electrice si incalzitoare sunt recomandate si pentru instalarea sistemelor de degivrare cai de acces si degivrare rampa auto pentru a evita deraparea autovehiculelor. În general, toate aceste sisteme, indiferent de platforma pe care sunt instalate, determina siguranta spatiilor si a beneficiarilor.

APLICATII

Sistemul de încălzire prin pardoseală poate fi folosit în aproape orice tip de situație. Clădire complet nouă, lucrări de renovare sau chiar instalare sub podele din lemn nu prezintă o problemă. În bucătării, camere de zi si dormitoare, baie, sufragerii, birouri, etc
Încălzirea prin pardoseală este ideală pentru furnizarea unei surse suplimentare de încălzire. Trebuie să se aibă în vedere o capacitate minimă de 150 de wați per m2. În anumite circumstanțe, încălzirea prin pardoseală poate fi, de asemenea, instalată ca principala sursa de încălzire.
Apar foarte frecvent situatii cand pentru a proteja de inghet diverse suprafete exterioare (cai de acces private, alei si trotuare, rampe de acces sau de incarcare, terase, trepte etc) se cauta diverse solutii care pot preintampina sau chiar elimina aceste probleme. Aceste cerinte apar in aplicatii private, industriale sau comerciale iar datorita simplitatii solutiei si cerintelor de intretinere practic nule, cablurile electrice de incalzire au o pozitie exclusiva aici.
Acest sistem este o solutie permanenta si complet automatizata prevenind pagubele produse de „elementele clasice” de dezapezire (nisipul, sarea, plugul sau alte unelte).
Acesta detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii/zapezii, in functie de conditiile climatice (temperatura si umiditate) oprind si pornind cablurile incalzitoare dupa cum este nevoie.
Pentru degivrarea suprafetelor exterioare se instaleaza o putere de 250 – 300 W/mp. Aceasta putere este necesara pentru ca sistemul sa functioneze corect chiar si la temperaturi cu mult sub punctul de inghet. Reglarea corecta este foarte importanta – se utilizeaza atat senzori de temperatura cat si senzori de umiditate pentru ca sistemul sa porneasca inainte ca zapada/gheata sa se depuna, deci se realizeaza o monitorizare atat a temperaturii cat si a umiditatii. Cablurile pot fi instalate in nisip sub dale, in adeziv flexibil sub placi ceramice, in sapa de beton sau chiar in asfalt.

DEGIVRARE SPATII INDUSTRIALE SI REZIDENTIALE

Sistemele de degivrare pot fi aplicate in orice zona unde se doreste asigurarea unui spatiu sigur, lipsit de gheata, chiciura sau alte efecte ale temperaturilor scazute:

 • Zone de acces pietonale: scari intrare, alei, trotuare
 • Zone de acces auto: rampe, alei
 • Terase
 • Balcoane
 • Sina pentru acces garaj, curte
 • Tevi, conducte, jgheaburi si burlane
 • Zone de acoperis
 • Incalzire de confort (ca si sursa suplimentarea fata de incalzirea traditionala cu gaze)