SISTEME PROFESIONALE DE PARDOSELI

PENTRU SPATII INDUSTRIALE SI REZIDENTIALE

Pardoseli Polyurea
Pardoselile Polyurea sunt pardoseli ce au in componența unul dintre cei mai eficienți polimeri care asigură o rezistentă la uzura mai mare, fiind ideale in industrii, construcții si amenajari, atat ca sisteme de acoperiri pentru pardoseli, cat si ca vopseluri de protecție anticorozivă.
Avand o elasticitate superioară pardoselilor epoxidice si celor poliuretanice, sunt pardoseli recomandate pentru industria alimentară, chimica, parcari interioare si exterioare, rezervoare de beton sau metalice.

Avantajele pardoselilor Polyurea:

 • Se usucă rapida si pot fi puse in exploatare in maximum 2 ore de la aplicare;
 • Sunt preferate ca acoperiri pentru pardoseli, fiind rezistente la abraziune, la socuri mecanice si produse chimice;
 • Sunt vopseluri care se aplică si la temperaturi mai mici de 5oC si au rezistenta (-) 40 ~ (+) 125oC;

Pardoseli Epoxidice
Pardoselile epoxidice sunt acoperitori de pardoseli funcționale și decorative, care se obțin printr-o operațiune de turnare peste partea inferioară a stratului de bază (ciment, beton, gresie, mozaic, și altele) a unor produse epoxidice, adică materiale polimerice în stare lichidă, care se solidifică în urma unei reacții chimice de polimerizare. Rezultatul final este o suprafață continuă netedă, fără îmbinări sau rosturi, foarte rezistentă atât chimic cât și mecanic.
Cu o rezistenta ridicata la trafic, praf si la solicitarile mecanice, pardoselile epoxidice reprezinta o alegere inteligenta pentru spatiile cu norme stricte de igiena. Aceste pardoseli epoxidice sunt pardoseli lichide ce se obtin prin turnare si sunt recomandate pentru industria grea, industria electronica, industria chimica, parcari acoperite, hale industriale, spitale, laboratoare etc
Pardoseli Poliuretanice
Pardoselile poliuretanice sunt parte a gamei de pardoseli care se aplică sub forma lichidă, şi care se obţin prin turnarea unui amestec de cimenturi speciale şi răşini poliuretanice. Densitatea acestora poate să varieze, fiind disponibile pardoseli poliuretanice cu proprităţi elastice, sau rigide.
Pardoselile poliuretanice se disting de cele epoxidice atât sub raportul proprietăţilor mecanice, al stabilităţii, dar şi al duratei de viaţă şi rezistenţei. Caracteristică acestor pardoseli este si sensibilitatea mai mare la umiditate, motiv pentru care este importantă acordarea unui timp de întărire mai îndelungat decât în cazul celor epoxidice.
Pardoseli din Covor de cuart
Pardoselile din covor de cuart sunt pardoseli decorative pe baza de cuart colorat sau necolorat rezistent la abraziune. Cuartul este prelucrat cu un liant epoxidic de inalta calitate intr-un finisaj de pardoseala fara sudura.

Avantajele sistemului de pardoseala din covor de cuart:

 • Durabil, prezinta o rezistenta foarte mare in timp  la UV , rezistenta chimica si la cicluri inghet-dezghet (pentru exterior);
 • Datorita tehnologiei de aplicare se obtine o suprafata continua, fara rosturi de imbinare;
 • Covorul de cuart se curata si se intretine foarte usor cu aspiratoarele cu facilitate de spalare, pentru aplicatii exterioare are proprietati de autocuratare.

Pardoseli Cauciucate de tartan
Cauciucul tip tartan se regăsește în industrie sub mai multe denumiri: pardoseli din cauciuc, pardoseli poliuretanice, cauciuc tip tartan, pardoseli din poliuretan, etc.
Acoperirea elastica de tip tartan denumita si pardoseala sportiva din poliuretan, este special destinata pentru scoli, locuri de joaca publice sau private, stadioane, piste de atletism. Acestea sunt în general amestecate şi instalate la faţa locului, deşi sunt disponibile și sisteme pre-fabricate.

Avantaje:

 • Antiderapant si elastic reducand in mod direct riscul accidentarilor;
 • Rezistenta ridicata la intemperii (inghet /  dezghet, umezeala etc);
 • Rezistenta ridicata la greutati mari;
 • Fara costuri de intretinere

Încalzire si Degivrare
Serviciile de degivrare sunt destinate indepartarii cu succes a straturilor de gheata formate pe diferite suprafete, in timpul iernii. In acest sens, se instaleaza sisteme de degivrare, asemanatoare celor de incalzire in pardoseala, pe suprafetele unde se doreste prevenirea depunerii straturilor de chiciura, gheata sau zapada care, dupa caz, pot reprezenta un real pericol pentru oameni, sau pot ingreuna desfasurarea unor activitati simple. Aceste servicii sunt disponibile pentru degivrare trepte, degivrare acoperis, degivrare rampa auto, degivrare cai de acces.

AVANTAJE:

 • Problemele legate de alunecare sau derapare pe timpul iernii sunt eliminate;
 • Se creaza zone sigure de acces si trafic (pietonal si auto);
 • Durata mare de viata;
 • Fara costuri de mentenanta (nu necesita intretinere);
 • Sisteme inteligente de control, cu optiuni de alarma, care reduc la minim costurile privind energia electrica. Aceste sisteme citesc atat temperatura exterioara cat si umiditatea, un aspect foarte important pentru aplicatiile de exterior.