IZOLATII ACOPERIȘ / POD

Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.

Izolatie Acoperis / Pod

Studiile arată că mai mult de 42% din pierderile de energie sunt prin mansardă sau acoperiș. Fie că este vară sau iarnă, între mansardă și exterior există un schimb de căldură care produce disconfort și poate dăuna structurii acoperișului.
Grosimea necesară pentru izolarea acoperișului este de 15 cm pentru spuma cu celulă deschisă și 8 cm pentru spuma cu celula închisă. Spuma este aplicată între grinzi, direct pe astereală sau pe țiglă. Un element foarte important atunci când vorbim de izolație este pelicula continuă, pe care ne asigurăm că fiecare mansardă sau acoperiș o are atunci când executăm izolația cu spumă poliuretanică în orice casă.

Conductivitatea termică

Este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic. Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.

Izolația podului este însă una extrem de importantă. Pe de o parte se creează o zonă de tampon între exterior și spațiul locuit, crescând eficiența izolației de pe planșeu.
Lipsa izolației în pod va duce la degradarea acoperișului în timp. Fără o izolație corespunzătoare pe timp de iarnă, aerul cald din pod va ajunge la acoperiș și îl va încălzi, producându-se astfel condens. Din cauza condensului lemnul va fi afectat și in urma procesului de îngheț/dezgheț, va fi distrusă și tabla.

Izolația peste astereală

Este o soluție recomandată a fi aplicată în faza de construcție a imobilului. Datorită faptului ca tipurile de izolație cu vată, polistiren sau celuloză au un randament scăzut sau se umezesc , izolarea peste astereală reprezintă o soluție viabilă și pentru imobilele deja construite, deoarece implică doar decopertarea acoperișului, fără a fi necesare intervenții asupra interiorului finisat.

Se recomandă aplicarea spumei poliuretanice cu celulă închisă peste 95 % și cu o densitate de 30-35 kg/m. Densitățile mai mici decât valoarea expusă anterior înseamnă aplicare de spumă poliuretanică cu celulă preponderent deschisă, iar aplicarea unor densități mai mari înseamnă un indice de elasticitate mai mic, cu un risc crescut de crăpare, lemnul de la nivelul mansardei „lucrează” în timp.
Spuma poliuretanică cu celulă închisă se va aplica prin pulverizare cu grosimi ce încep de la 3cm până la maxim 10cm. Grosimile de 3 și respectiv 5cm sunt cele mai uzuale deoarece sunt la nivelul lanților.
IZOLATII ACOPERIȘ / POD

Dacă dorești să afli mai multe informații despre izolația cu spumă poliuretanică, poti intra în legătură cu noi pentru mai multe detalii