IZOLATII MANSARDĂ / TAVAN

Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.

Izolarea termică a mansardei

O soluţie inovatoare ce surclasează din foarte multe puncte de vedere orice alt tip de izolaţie. Comparativ cu vata minerală bazaltică, ce reprezintă pentru mulţi vârful de eficacitate termică, 10 centimetri grosime din acest material perfect uscat echivaleaza numai matematic cu 5,1 centimetri de spumă poliuretanică. Atat matematic cat si practic, raportul este de peste unu la trei.
Spuma este aplicată între grinzi sau direct pe asterială. Un element foarte important atunci când vorbim de izolație este pelicula continuă, pe care ne asigurăm că fiecare mansardă sau acoperiș o are atunci când executăm izolația cu spumă poliuretanică în orice casă.
Conductivitatea termica este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic. Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.
Izolația mansardei este însă una extrem de importantă. Pe de o parte se creează o zonă de tampon între exterior și spațiul locuit, crescând eficiența izolației de pe planșeu.
Lipsa izolației la mansarda va duce la degradarea acoperișului în timp. Fără o izolație corespunzătoare pe timp de iarnă, aerul cald din pod va ajunge la acoperiș și îl va încălzi, producându-se astfel condens. Din cauza condensului lemnul va fi afectat și in urma procesului de îngheț/dezgheț, va fi distrusă și tabla.

Izolatia mansardei cu spuma poliuretanica rigida pulverizata

Izolaţia mansardei cu spumă poliuretanică asigură o protecţie perfectă, fără îmbinari, suprapuneri sau, cel mai important, fără punţi termice.
Spuma isi pastreaza proprietatile de izolare, impermeabile la vapori, nu se faramiteaza, nu se oxideaza si nu mucegaieste.Adera la toate suprafetele izolate, umple toate gaurile si locurile inaccesibile si creeaza un strat uniform fara punti termice. Protejeaza cladirea impotriva radiatiilor ultraviolete.In plus, constructia izolata cu spuma poliuretanica cu celule mici previne umezeala, oferind in acelasi timp suficienta permeabilitate a vaporilor.
Se recomandă aplicarea spumei poliuretanice cu celulă închisă peste 95 % și cu o densitate de 30-35 kg/m. Densitățile mai mici decât valoarea expusă anterior înseamnă aplicare de spumă poliuretanică cu celulă preponderent deschisă, iar aplicarea unor densități mai mari înseamnă un indice de elasticitate mai mic, cu un risc crescut de crăpare, lemnul de la nivelul mansardei „lucrează” în timp.
IZOLATII MANSARDĂ / TAVAN

Dacă dorești să afli mai multe informații despre izolația cu spumă poliuretanică, poti intra în legătură cu noi pentru mai multe detalii