IZOLATII FUNDATII SI SUBSOLURI
Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.
Izolatie Fundatii / Subsoluri
In partea exterioara a cladirii poate fi folosit ca un sistem de vapori combinati si de bariere de aer si este recunoscut ca atare atunci cand este aplicat in conformitate cu standardele Air Barrier Association din America. Poate fi folosit de asemenea la subsolul cladirii pentru izolarea subsolului si a fundatiei.
Despre rolul benefic pe care termoizolatia, corect dimensionata, il are asupra cladirilor si mai ales asupra microclimatului interior. In cazul fundatiilor, si mai ales in cazul constructiilor fara subsol sau cu subsol neincalzit, influenta pamantului din imediata apropiere a cladirii se simte cel mai puternic, mai ales in timpul sezonului rece. De cele mai multe ori acest lucru se cuantifica in expresia : «trage pardoseala », iar cei mai multi dintre noi se gandesc la amplasarea unui sistem de incalzire in pardoseala.
In realitate, faptul ca fundatiile sunt slab sau deloc protejate din punct de vedere termic, influenteaza microclimatul interior prin scaderea temperaturilor si prin cresterea necesarului de energie pentru a mentine un climat placut.
In realitate, faptul ca fundatiile sunt slab sau deloc protejate din punct de vedere termic, influenteaza microclimatul interior prin scaderea temperaturilor si prin cresterea necesarului de energie pentru a mentine un climat placut.
Conductivitatea termică
Este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic. Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.
Izolatia din poliuretan ofera cea mai buna alternativa pentru izolarea fundatiilor si a subsolurilor, spuma activa umple colturile si se pliaza fara probleme. In locurile unde alte izolante esueaza, spuma poliuretanica izoleaza perfect
Spuma izolatoare a subsolului trebuie aplicata în condiții adecvate – în primul rând camera trebuie sa fie drenată. Avantajele izolării subsolului sunt multe – în primul rând, puteți crește eficiența energetică a clădirii în acest fel. Acest lucru va reduce facturile la încălzire, precum și confortul de a rămâne în clădire în sine. În al doilea rând, în acest fel vom asigura întreaga structură a imobilului.
Izolarea subsolului cu spumă poliuretanică este o metodă care câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Mulți oameni se întreabă ce fel de produs să aleagă. Izolați subsolul cu spumă cu celule închise sau spumă cu celule deschise? Pentru acest tip de încăpere, o soluție mai bună va fi o structură cu celule închise. Acest lucru se datorează proprietăților sale fizice și mecanice. Spuma cu celule închise va ajuta în primul rând la protejarea despărțirilor împotriva pătrunderii vaporilor de apă, datorită rezistenței mari de difuzie.
Fie că vorbim de case rezidențiale sau hale industriale, trebuie să existe o envelopă care să protejeze contrucție de la fundație până la acoperiș. Dacă există infiltrări de apă prin fundație, cresc șansele ca umiditatea din casă să crească și să apară igrasia. Costurile de reparație pot să fie și de 10 ori mai mari decât costurile de aplicare.
Spuma poliuretanică cu celulă închisă este folosită pentru a forma un strat continuu, fără îmbinări care protejează atât termic cât și hidroizolează suprafața. Peste spumă se poate aplica un adeziv, sau încă o folie termoizolantă care să protejeze spuma de razele UV.
IZOLATII FUNDATII SI SUBSOLURI