IZOLATII PARDOSELI

Elimină riscul riscul de apariție al punților termice cu termoizolatia continuă, astfel se creează o izolație rezistentă și eficientă.

Izolatie Pardoseală

Spuma cu celulă închisă este o soluție potrivită pentru izolarea pardoselilor sau a planșeelor. Având un coeficient de transfer termic scăzut (0,021 W/mK), nu este necesară o grosime mare pentru a oferi confortul termic dorit. 8 cm de spumă cu celulă închisă echivalează cu 20 cm de polistiren. Pe lângă proprietățile termoizolante, spuma cu celulă închisă are și proprietăți hidroizolante, astfel este și o barieră de vapori împotriva umidității din pământ care încearcă să intre în casă.
Spuma poate să fie aplicată direct pe placa de beton, la o grosime cuprinsă între 5 și 8 cm. Dacă există încălzire în pardoseala, spuma poate să fie aplicată direct peste țevile de încălzire. Peste spumă se poate veni direct cu un strat de beton pentru nivelare peste care mai apoi se poate pune adeziv.

Conductivitatea termică

Este calculată prin indicele λ (W/mK), găsit în specificațiile tehnice al oricărui material. Acest indice arată care este cantitatea de energie pe care materialul o lasă să treacă. Cu cât acest indice este mai mic, cu atât acel material este mai bun din punct de vedere termic.
Izolația cu spumă poliuretanică este de 0,036 λ pentru spuma cu celulă deschisă și 0,022 pentru spuma cu celulă închisă. Acest coeficient face ca spuma poliuretanică să fie unul dintre cele mai bune materiale termoizolante de pe piață.
Încălzirea podelei cu spumă poliuretanică este ușoară, rapidă și eficientă. Datorită proprietăților sale de impermeabilitate, este extrem de eficienta în protejarea suprafețelor de umiditate. Așadar, nu trebuie să folosiți o hidroizolație suplimentară, ceea ce este obligatoriu cu alte metode de încălzire. Cu toate acestea, nu uitați de câteva reguli – izolarea termică a podelei trebuie făcută pe o suprafață uscată. Înainte de aplicare, curățați și uscati bine suprafata. În cazul izolării unei pardoseli uleiate, aceasta trebuie de asemenea degresată complet.
Izolația pulverizată cu spumă poliuretanică este una dintre cele mai eficiente metode de izolare pentru locuințe . O cantitate mică de material este suficientă pentru a obține rezultate optime. Spuma are parametri termici ridicați și proprietăți excelente de impermeabilitate. De asemenea, previne formarea de poduri termice. Este rezistenta la deteriorarea mecanică și, în același timp, ușoara și rezistenta.
Se recomandă aplicarea spumei poliuretanice cu celulă închisă peste 95 % și cu o densitate de 30-35 kg/m. Densitățile mai mici decât valoarea expusă anterior înseamnă aplicare de spumă poliuretanică cu celulă preponderent deschisă, iar aplicarea unor densități mai mari înseamnă un indice de elasticitate mai mic, cu un risc crescut de crăpare, lemnul de la nivelul mansardei „lucrează” în timp.
IZOLATII PARDOSELI

Dacă dorești să afli mai multe informații despre izolația cu spumă poliuretanică, poti intra în legătură cu noi pentru mai multe detalii